Ulleri och andra ekologiska produkter

Ulleri tillverkar produkter av ull

I Skärvången driver de äkta makarna Anna & Åke Eriksson företaget Ulleri. De har levat och verkat på den lilla orten i över 30 år och har inga planer på att ge sig härifrån. Därför köpte paret häromåret det gamla skolhuset i byn där Ulleri har sin verksamhet sedan dess.

Ulleri tillverkar tjocka ullsockor och tunna ullstrumpor för barn. I större storlekar tillverkar man julstrumpor, jägarstrumpor, tunna knästrumpor, tunna ullstrumpor med lösa resårer, sportstrumpor och naturligtvis ullsockor. Produkterna som Ulleri tillverkar är av högsta kvalitet och prisvärdiga – priserna varierar från 60 till 170 kronor.

Förutom sockor och strumpor tillverkar Ulleri även handledsvärmare samt torgvantar, priserna är 70 respektive 95 kronor, samt ulltvättmedel. Ulleri tillverkar även bröstvärmare för ammande mammor, dessvärre måste man vända sig till en återförsäljare för att köpa dem.

Med närheten till naturen är ekologiska produkter en självklarhet för Anna, Åke och Ulleri. Produkterna designas och tillverkas i Skärvången i Jämtland. Den som söker efter prisvärda kvalitetsprodukter ska vända sig till Anna och Åke Eriksson. I deras fabriksbutik finns även produkter att köpa från andra tillverkare.

Ekologiska produkter innefattar långt mycket mer än bara kläder och strumpor. Det finns även ekologiska produkter inom kategorierna kosmetika, hud- och hårvård. Och framför ekologisk mat, vilket de flesta tänker på när man talar om ekologiska produkter.

Varför ska man välja ekologiska produkter? Anledningarna är nästan för många för att räkna upp. Ekologiska produkter garanterar att kemiska bekämpningsmedel inte kommet i kontakt med grundvatten och vattendrag. Ekologiska produkter lovar också att bönder inte använder genmodifierade organismer.

Framför allt handlar ekologiska produkter om att spara energi, kretsloppsanpassa produktionen samt värna om ett hållbart samhälle. Ekologiska produkter angriper inte miljön med farliga medel och annat som förstör. Därför är att köpa ekologiska produkter att tänka på miljön. Precis som Anna och Åke i Skärvången.

Ulleri